fbpx

Natur og mental sundhed

Natur og mental sundhed er for dig, som har lyst at komme mere ud i naturen eller måske bare til at komme ud i ”fællesskab” med andre

Vil du være med?

Hvad går det ud på?

Natur og mental sundhed er et gruppeforløb for dig, der: Er nysgerrig på en ny vej til at opnå ro, nærvær og fordybelse; Har lyst til at stifte bekendskab med naturterapi. Omdrejningspunktet er at blive bevidste om den effekt, naturen har på vores psyke, og hvordan vi aktivt kan gøre brug af naturen, hvis vi fx har en dårlig dag eller har brug for at tænke klart omkring forskellige problemstillinger.

Vi mødes én gang om ugen, og der er plads til max 4 unge i gruppen. Naturterapeut og ungerådgiver Mie Hovbank er ansvarlig for denne gruppe.

Hvordan foregår det?

Vi mødes fra hvert vores sted i naturen – fx en park, skov, strand eller lignende – og går afsted i samlet flok. Undervejs afprøver vi forskellige naturterapeutiske metoder, som du let kan benytte på egen hånd. Til slut taler vi om, hvad der virkede/ikke virkede, aha-oplevelser, udfordringer m.m.

Mød vores naturterapeut

Mie Hovbank

Mie Hovbank er uddannet naturterapeut og har arbejdet med sårbare grupper i mange år. Hun er opvokset i en familie, som ikke altid var lige velfungerende og kender derfor til det at være mærket på sjælen, men også til oprejsning. Hun bruger selv naturen som åndehul, når livet til tider er kompliceret, og hun oplever til stadighed, hvilken positiv effekt naturen har på hendes mentale trivsel.

Regler

Gruppen skal være et sted, hvor man kan dele sine inderste tanker og følelser, og det er derfor vigtigt, at alle husker på, at der er tavshedspligt. I må gerne dele de ting, som den gruppeansvarlige fortæller, men dét, som de andre unge fortæller, skal blive i gruppen. Derudover forventer vi naturligvis, at alle hjælper med at skabe en tryg gruppe, hvor vi møder hinanden uden fordømmelse.

  Praktik

  • Vi mødes online.
  • OBS: Det er helt op til dig, om du ønsker at have kameraet tændt eller slukket, og om du ønsker at sige noget eller ej.
  • Du får tilsendt et mødelink senest 30 min før start, som fører dig direkte til gruppen. Det er vigtigt, at du logger på til tiden.
  • Husk at melde afbud, hvis du bliver forhindret eller ønsker at stoppe i gruppen. Udeblivelse uden afbud medfører, at din plads gives videre til den næste unge på ventelisten.
  • Du kan få fat i os på mail info@bu-t.dk og telefon 4019 3232.

  Tilmeld dig!

  F.A.Q.

  Hvad hvis jeg ikke kan på det pågældende tidspunkt?

  Vi laver hele tiden nye aktiviteter på forskellige tidspunkter, så hold dig orienteret her på siden. Forhåbentlig kommer der et forløb på et tidspunkt, som passer dig bedre.  

  Hvad gør jeg, hvis jeg bliver forhindret i at deltage?

  Hvis du er forhindret i at deltage i et møde, som du er tilmeldt, skal du hurtigst muligt give os besked. Det gør du ved at ringe til os på 4580 3333. Hvis du på forhånd ved, at du ikke kan deltage, så lader du bare være med til at tilmelde dig.

  Skal jeg dele alt om mig selv?

  Det er helt frivilligt, hvor meget du har lyst til at dele om dig selv. Men husk at de andre unge også kender til at have det svært, og at det faktisk kan være en lettelse at få sagt noget af det svære højt.

  Hvad hvis jeg ikke kan deltage i alle møder?

  Du får mest ud af at deltage i alle 6 møder, men det er ikke et krav. Du skal bare huske at melde afbud, hvis du har tilmeldt dig.

  Hvad hvis jeg bliver ked af det undervejs?

  Det er helt okay, hvis du bliver ked af det undervejs. Det sker for os alle sammen, og det er helt naturligt. Du er velkommen til at sige det højt i gruppen, men du behøver ikke. Vi er der for at hjælpe hinanden. 

  Hvad hvis jeg stadig er i tvivl, om det er noget for mig?

  Hvis du er i tvivl, om det er noget for dig, er du velkommen til at ringe til os. Vores nummer er 4580 333. Du kan også skrive til os via kontaktformularen nedenfor.

  Kontakt os

  11 + 13 =

  Skriv til os

  info@bu-t.dk

  Ring til os

  +45 4019 3232

  Følg os