Om os

Om os

Foreningen Børn og Unges Trivsel har siden 2011 arbejdet på udsatte- og anbringelsesområdet med et forebyggende og uddannelsesrettet sigte. Psykologer, terapeuter, fagprofessionelle og kernefrivillige udfører projektindsatserne på et forsknings-, praksis- og brugerinddraget grundlag for at sikre succesfulde forløb for de udsatte unge.

Foreningen samarbejder tværprofessionelt og tværsektorielt med kommuner, institutioner og større relevante organisationer. Foreningen er desuden en af initiativtagerne til Alliancen for Anbragte Børn og Unge og foreningen er en del af de 17 organisationer, der har været med til at udforme den nye Ungestrategi på det sociale område.  

Læs mere

 

Børn og Unges Trivsel har brug for din hjælp

Bliv medlem eller støt Børn og Unges Trivsel

Fast medlemskab koster 1200 kroner årligt og et støttemedlemsskab koster 200 kroner om året.

Skriv til os: info@bu-t.dk

Ring til os: 45 80 33 33

 

Presse

Pressehenvendelser: Heidie Graversen Tlf. +45 45 80 33 33, info@bu-t.dk

Øvrige henvendelser: info@bu-t.dk

 Bestyrelse

 Formand: Bettina Bruun: Jurist og Sektionschef i ATP

 Næstformand Mette Elsig: Projektleder Socialindsatsen, Lyngby Kommune

Bestyrelsesmedlem Claus Mercebach: Ydelseschef Ballerup Kommune

Bestyrelsesmedlem John Stiig Graversen: Direktør for Drift- og Økonomi, Center for Social Udvikling

Bestyrelsesmedlem Sanne Westergaard: Senior Consultant og Videncenter for Arbejdsmiljø (VFA)

Direktør Heidie Graversen: Børn og Unges Trivsel, Stifter UNIK- indsatsen  

Årsberetning UNIK 2017

Årsberetning UNIK 2018

Årsberetning UNIK 2019

Se vedtægter

Programerklæring for Foreningen

Årsregnskab 2018

Årsregnskab 2019

Årsregnskab 2020

Henvendelse til finans@bu-t.dk for udlevering af foreningens tidligere regnskaber. 

STØT Børn og Unges Trivsel

Ved at støtte Foreningen Børn og Unges Trivsel, bidrager du til foreningens arbejde kan gøre en forskel for nuværende og tidligere anbragte børn og unge. Vi vil gerne give dig et overblik over, hvordan Børn og Unges Trivsel bruger din støtte bliver brugt til.

Den støtte du giver, er med til at dække følgende af vores arbejdsområder: Læs mere

 • Etablering af nye netværk til særligt udsatte unge
 • Hjælp til tidligere anbragte unge med komplekse udfordringer
 • Udflugter til unge i UNIK
 • Rådgivning til tidligere anbragte mødre med børn
 • Udvikling af nye initiativer på anbringelsesområdet
 • Støtte og rådgivning til nuværende og tidligere anbragte unge
 • Forebyggende initiativer mod mobning og vold på særlig udsatte området

Du er velkommen til at kontakte os for yderligere information: info@bu-t.dk

STØT OS

Alle bidrag gør en forskel for du unge

Bankoverførsel Reg. 1551 konto 11147151  husk at angive virksomhed/navn

MobilePay: 82471 BØRN OG UNGES TRIVSEL husk at angive hvorfra pengene kommer

Få faktura tilsendt

Donation betragtes som en gave, der ikke nødvendigvis aktiverer en modydelse. Der pålægges ikke moms på donationer. Fradrag 2020 udgør op til DKK 16.600

 

Bliv frivillig

Til dig, som gerne vil være frivillig i UNIK:

I vores arbejde med udsatte unge, er det det vigtigt, at du er social anlagt, udadvendt, smilende, rummelig og anerkendende – og at du har lyst og overskud til at bruge din tid sammen med unge, der ikke altid kan give så meget igen.

Derudover er det vigtigt, at du er robust og mødestabil – også over længere tid, da vores unge har et stort behov for stabile voksne, de kan opbygge tillid til i deres tempo. Derfor har vi også et krav om at du minimum kan være tilknyttet i 6 måneder.

Det er desuden en fordel at være selvstændig og initiativrig, da der ofte kun vil være en overordnet plan for din rolle og indsats.

Læs mere

Dette betyder også, at hvis du har særlige interesser eller kompetencer f.eks. rollespil, strikning, middelalder, bål, brætspil, vandring eller andre interesser, som du kan byde ind, så kan de sagtens komme i spil, efter aftale med lederen. Det er en fordel, hvis du har erfaring med udsatte unge.

Hvad vi kan tilbyde dig som frivillig:

Som frivillig hos os får du:

•Fællesmøder og sociale arrangementer 4-6 gange pr år

•Løbende tilbud om opkvalificering og kompetenceudvikling

•Faglig sparring og supervision efter behov

•Muligheden for at gøre en stor forskel for unge

•Muligheden for at blive en del af et spændende og stærkt fagligt team – alle ildsjæle

•En udtalelse efter minimum 1 års frivilligt arbejde

Sådan gør du, hvis du gerne vil være frivillig: 

Hvis du har lyst til at blive være frivillig, så skal du sende os en skriftlig ansøgning, hvor du kort fortæller om din motivation, faglige og personlige kompetencer samt vedlægger dit CV. Eksempler på kompetencer kan være uddannelser, arbejdserfaring, bikulturel og tosproglig baggrund, spille musik, sportsinteresser eller noget helt andet.

Ansøgning og CV sendes til info@bu-t.dk og skriv gerne i hvilken kommune, du ønsker at blive frivillig i.

Lige for øjeblikket har vi særligt brug for frivillige i Gentofte og København 

Praktisk information

UNIK findes i Herlev, Gentofte og København Kommune og vi har frivillige tilknyttet alle stederne. Vi søger primært frivillige til vores Cafe aftener, som i Herlev ligger på onsdage, Gentofte på mandage og København på tirsdage.

Derudover er vi meget åbne for forslag til andre frivilligopgaver end vi har nævnt her. Det kan være du er en god handymand eller god til at lave mad. Eller måske en haj til at løse opgaver på kontoret eller god til at lære fra dig ift. lektiehjælp. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, på vores mail info@bu-t.dk

Du kan gøre en forskel for børn, unge og familier i krise samt i vores forening

Hvis du har lyst til at være frivillig, så læs mere om, hvor vi kan bruge dig og dine ressourcer.  Du kan være frivillig hos os på forskellige måder.

 • Du kan blive frivillig rådgiver
 • Du kan blive frivillig i en af vores støttegrupper
 • Du kan blive frivillig blogger inden for relevante temaer
 • Du kan blive frivillig på vores sekretariat

Frivillig rådgiver

Vi mangler dig, som har lyst til at rådgive og støtte børn og unge mellem 12-25 år, som har brug for en sparringspartner i de udfordrende år fra teenager til voksen eller børn, hvis familie er i en krise. Et arbejde som frivillig rådgiver hos Børn og Unges Trivsel er givende og samtidig udfordrende. Du skal have lyst til og mulighed for at give støtte til børn og unge. Du vil opleve, hvordan du selv udvikler dig. Vores team i Børn og Unges Trivsel vil sparre og rådgive dig samt være med i din udvikling.

Frivillig i støttegrupper

Vi søger dig, som er i alderen 18-30 år med overskud til at være med til at gøre en forskel. Du er god til at lytte, empatisk og positiv i din tilgang til livet. Du har lyst til at lære og udvikle dig som menneske. Afhængig af din erfaring vil du have mulighed for at deltage i en af vores støttegrupper hver anden uge i Herlev. Vi står bag dig, så du er ikke alene som ny frivillig. Til gengæld har vi brug for, at du er stabil og overholder dine vagter. Du skal minimum tage 2 aftenvagter om måneden i vores lokaler på Gammel Klausdalsbrovej 482 i Herlev.

Frivillig blogger

Har du erfaring og lyst til at blogge, vil du også have mulighed for det.

Sekretariat – efterløn eller pension

Er du gået på efterløn eller pension og føler du, at du har masser at byde på, så kan vi bruge dig. Vi mangler ekstra hænder til alt det arbejde, der er i at starte en forening op. Vi vil meget gerne have hjælp fra dig, der har lyst og tid til at bidrage. Det er naturligvis en fordel, hvis du har erfaring fra foreningslivet. Vi søger hjælp til de administrative opgaver, hjælp til at søge fonde og midler, vores projekter og indsatser, til bogføring, markedsføring og meget andet.

Hvordan bliver jeg frivillig

Hvis du har lyst til at blive frivillig hos os, så send os en ansøgning på mail, hvor du skriver lidt om dig selv. Skriv også gerne lidt om, hvad du gerne vil arbejde med, hvad du tænker om at være frivillig, hvad du kan og ønsker at bidrage med. Kontakt os for at høre mere eller send en mail til info@bu-t.dk Vi glæder os til at høre fra dig.

Covid-19 updateVi følger myndighedernes anbefalinger

På grund af den nuværende situation med COVID-19 følger vi myndighedernes anbefalinger, og det betyder, at vi i Børn og Unges Trivsel og i Værestedet UNIK Gentofte fra den 21. september arbejder lidt anderledes lokalt end normalt.

Det er derfor vigtigt, at du kontakter os direkte på telefon eller SMS på 40282805 for at høre, hvilke muligheder for samtaler vi kan tilbyde i Værestedet UNIK Gentofte Kommune. Der vil i de næste to uger være åbent for psykolog online samtaler, online grupper og telefonisk rådgivning. 

Værestedet UNIK tilbyder også gratis Åben Anonym Psykolog Rådgivning i samarbejde med Gentofte Kommune. Vi vil være åben for bookinger af psykologsamtaler online i de næste to uger.